MEDYA

listeye geri dön

Türkiye'nin Sızdırmazlık Devi Kastaş 40 Yaşında

 Yüzde yüz yerli sermayeli yapısıyla sızdırmazlık teknolojileri sektöründe Türkiye’nin lider, Avrupa’nın önde gelen üreticilerinden biri olan Kastaş, 40’ıncı yılını kutluyor. Temelleri 1981 yılında İzmir’in 1’inci Sanayi Sitesi’nde atılan Kastaş, bugün Atatürk Plastik İhtisas OSB’de 40 bin metrekarelik üretim tesislerinde 650’nin üzerinde çalışanı ile yaptığı üretimle Türkiye iç pazarının yüzde 80’nine yakınını tek başına karşılarken, dünyanın en büyük beş üreticisinden biri olma özelliğini taşıyor. Global ölçekte dünyanın lider ekipman üreticilerinin doğrudan tedarikçisi olan Kastaş, Türkiye genelinde şube ve yetkili satıcıları, yurt dışında 80 ülkede yaygın dağıtım ağı ile iş makinaları, mobil hidrolik, tarım, demir-çelik, maden başta olmak üzere onlarca sektör için inovatif sızdırmazlık elemanları üretiyor.

Şirketin 40 yıllık başarı hikâyesi hakkında değerlendirmelerde bulunan Kastaş Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Atılgan, akışkan gücü sektöründe hidrolik ve pnömatik uygulamalarda çok kritik rol üstlenen sızdırmazlık elemanlarını üreten Kastaş’ın yetkin ve deneyimli kadrosu ile dünya standartlarında üretim yaptığını vurguladı. Atılgan; sürekli büyüme hedefi ve katma değerli ürünlerle ekonomik ve toplumsal kalkınmanın yanı sıra, sosyal sorumluluk bilinciyle yatırımlarına devam ettiklerini söyledi.

2009 yılında Almanya’da kurulan Kastaş Europe GmbH’nın, 2014 yılında Satış ve Dağıtım Merkezi olarak yapılandırılmasıyla Avrupa pazarındaki konumunu sağlamlaştıran Kastaş’ın, Avrupa’nın her noktasına 24 saat içinde teslimat yapabilecek kabiliyete ulaştığını vurgulayan Atılgan, “Hidrolik ve pnömatik uygulamalar için geniş ürün yelpazemiz, farklı sektörlere özel geliştirilmiş ürün ve uygulama deneyimimiz; malzeme geliştirme ve ürün geliştirme alanında odaklanan sektörümüzdeki ilk Ar-Ge Merkezi'miz; uluslararası kurumlar tarafından denetlenen üst düzey kalite güvence sistemlerimiz ile Türk Malı güvencesini dünyanın 80’den fazla ülkesinde kabul ettirmenin gururunu yaşıyoruz. Almanya’da bulunan satış ve dağıtım merkezimiz ile satış öncesi ve sonrası hizmetlerimiz ile müşterilerimize yerinde hizmet verebiliyoruz.” dedi.

Haydar Atılgan; 40 yılı bulan uygulama tecrübesi, ileri seviye malzeme bilgisi, bu alanda yürütülen aralıksız çalışmalar ve uluslararası iş birliklerindeki aktif rolünden kaynaklanan geniş know-howunun avantajıyla Kastaş’ın kendisini sürekli yenileyerek faklı sektörlerin ihtiyaçlarına yönelik sızdırmazlık çözümleri üretmeye devam ettiğini kaydetti. “Dünyanın ilk tercih edilen sızdırmazlık elemanları üreticisi olmak” vizyonu ile çalıştıklarını ifade eden Atılgan, üretim teknolojileri, organizasyon, Ar-Ge yatırımları ve kurumsallaşma hamlelerini bu vizyon doğrultusunda gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kastaş Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Atılgan, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Aile şirketlerinin ömrünün ortalama 25 yıl olduğu Türkiye’de, yürüttüğü kurumsallaşma çalışmaları, teknoloji, dijital altyapı yatırımları, Ar-Ge yatırımları ve güçlü organizasyon yapısı ile kendini geleceğe çok daha iyi hazırlayan bir Kastaş var. Sürdürülebilir büyümenin kaliteli ürün ve yenilikçi üretim sistemleri ile mümkün olduğunun bilincinde olarak, Ar-Ge çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Ar-Ge çalışmaları için ciromuzdan ayırdığımız pay, Türkiye ortalamasının iki katına karşılık geliyor. Müşterilerimizin bugünkü taleplerine uygun çözümler geliştirirken, yarının ihtiyaçları için de bugünden çalışmalar yapmanın gereğine inanıyoruz. Kurulduğumuz günden beri sektördeki gelişmeleri, dünya trendlerini, müşteri beklentilerini ve pazar ihtiyaçlarını yakından izliyor, yatırımlarımızı bu analizlerin çıktılarına göre şekillendiriyoruz. Müşterilerimize her zaman daha yüksek performanslı ürünler, daha yüksek dayanımlı ve uzun ömürlü malzemeler sunmak için çalışıyoruz. 2015 yılından bugüne, ülkemizi Avrupa Sızdırmazlık Teknolojileri Birliği (ESA - European Sealing Association) Yönetim Kurulu’nda ve ISO (Uluslararası Standartlar Organizasyonu) Akışkan Gücü Ayna Komitesi’nde temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. Bu sayede, teknik projelerde bilgi alışverişinin yanı sıra yeni test yöntemleri geliştirme ve onaylamada da birlikte çalışmak adına önemli bir fırsat elde ediyoruz. Tüm bu özelliklerimiz ile dünyadaki rakiplerimizden ayrışırken, işimizi dünden daha iyi yaparak, Kastaş’ı bir Türk markası olarak dünya liginde daha üst sıralara taşımanın çabası içindeyiz.”

newsletter checked

Kişisel verilerin korunmasına ilişkin aydınlatma metnini buradan okuyabilirsiniz.